
Benodigdheden:
- 240 gr gekookte kikkererwten
- 1 grote avocado
- 1 sinaasappel met schil en geperst ( slowjuicer)
- 12 lepels aqaufaba ( kikkererwtenvocht)
- 1 theelepel bourbon vanille
- 200 gr agavesiroop of honing of Oregano siroop vanille
- 80 gr cacaopoeder
- 4 thee lepels (dikke opgehoopte )backingspoeder
- 2 theelepel natriumcarbonaat
- 1 gr ager ager op 100ml water (vooraf gekookt )
Bereidingswijze :
-Bakvorm van 20 cm en bekleed deze met bakpapier
-Voorverwarmen van de oven op 170 gr
-Doe de kikkererwten in een vergiet spoel ze goed af en verwijder alle velletjes, pureer deze in de keukenrobot samen met het sinaasappelsap
- Doe de rest van de benodigdheden erbij en pureer tot een hele gladde massa
- Giet het beslag in de bakvorm
- Baktijd: 40 min
- 20 tal min afkoelen in de bakvorm
- Leg hem dan op de rooster en laat verder afkoelen
- Draai de cake om en doe er de glazuur over
Wanneer de cake aan het bakken is maak je de chocolade glazuur
Benodigdheden:
-2 rijpe avocado’s
-30 gr ongezoete cacaopoeder
- 60 gr geweekte dadels
- 1 theelepel bourbon vanille
- Snuifje zout
Bereidingswijze:
Lepel de avocado uit en doe ze in de keukenrobot pureer ze samen met de rest van de benodigdheden tot een gladde massa.
Je kan de glazuur dadelijk gebruiken of 1 week bewaren in de frigo.
TIP : Daar de eieren vervangen zijn door aquafaba en ager ager gaat het beslag minder rijzen
Je kan ook een kleinere bakvorm nemen
De cake is ook vrij krachtig van smaak
Wel heel lekker
Geniet van dit dessertje