top of page

EXCUSES & AFLEIDINGENJE DROOM IS JE DOEL EN OPGEVEN IS MAKKELIJK!

Om je droom te realiseren moet je weten wat je wil... mocht je niet weten wat je wil, is de kans groot dat jij je dromen niet kan waarmaken. Klinkt het logisch dat je eerst moet weten wat je wil voordat je kan krijgen wat je wil?

Ben je reeds op weg naar het realiseren van jouw droom dan ervaar je dat je regelmatig moet opkomen voor je eigen beslissingen. Onderweg naar je droom kom je afleidingen tegen die je pad zullen proberen te verhinderen. Deze obstakels zullen jouw vormen naar de persoon die jij zal moeten worden in het behalen van jouw droom. Zo kan het lijken dat de wereld zich tegen je keert met talrijke creatieve situaties. Ik benoem enkele van deze valkuilen:

 • geen steun van je ouders, familie, vrienden of relaties

 • moeilijke beslissingen

 • personen die je laten twijfelen

 • personen die je het niet gunnen

 • personen die jouw energie kosten

 • sociale druk (nog eentje, de laatste, ga je mee, doe niet flauw, je bent veranderd ,etc)

 • televisie

 • sociale media

 • gewoontes

 • afleidingen

 • verslavingen

 • etc.

Eens je weet wat je specifiek wil kan niemand je nog uit je wijsheid halen.

Een droom kan je onderverdelen in stappen of doelen, deze doelen vormen de sleutel tot succes. Maar waar een droom is zijn er ook afleidingen. Om onderscheid te maken tussen doelen en afleidingen stel ik mezelf regelmatig deze vraag: Dat wat ik nu doe is dit een bezigheid, iets wat me bezig houdt of is het een afleiding, iets wat me weerhoudt tot het bereiken van mijn doelen.

Rik, mijn hondje heeft maar één simpel ding nodig om gelukkig te zijn, één beslissing, één balletje, maar kijk wat er gebeurt als ik hem meerdere opties geef.

Ik gaf mijn hondje zijn droom samen met enkele afleidingen... één bal symboliseert zijn droom de rest symboliseren onze dagelijks afleidingen (snoep, televisie, playstation, ik benoem er maar enkele).


Verlies je afleidingen, bewaar je focus en grijp je droom.

Voor meer info contacteer ons. Wij trainen en begeleiden jou in je persoonlijke groei.


Dennis Schoofs

Universal Energetic Dynamics

www.UED.Nu


bottom of page