top of page

Hoe kunnen we stoppen met afleidingen?

JE DROOM IS JE DOEL EN OPGEVEN IS MAKKELIJK!

Om je droom te realiseren moet je weten wat je wil... mocht je niet weten wat je wil, is de kans groot dat jij je dromen niet kan waarmaken. Klinkt het logisch dat je eerst moet weten wat je wil voordat je kan krijgen wat je wil?


Ben je reeds op weg naar het realiseren van jouw droom dan ervaar je dat je regelmatig moet opkomen voor je eigen beslissingen. Onderweg naar je droom kom je afleidingen tegen die je pad zullen proberen te verhinderen. Deze obstakels zullen jouw vormen naar de persoon die jij zal moeten worden in het behalen van jouw droom. Zo kan het lijken dat de wereld zich tegen je keert met talrijke creatieve situaties.


Enkele valkuilen voor ons succes:

 • geen steun van je ouders, familie, vrienden of relaties

 • moeilijke beslissingen

 • personen die je laten twijfelen

 • personen die je het niet gunnen

 • personen die jouw energie kosten

 • sociale druk (nog eentje, de laatste, ga je mee, doe niet flauw, je bent veranderd ,etc)

 • televisie

 • sociale media

 • slechte gewoontes

 • people pleasen

 • slaaf van eigen zaak

 • verslavingen

 • etc.

Eens je weet wat je specifiek wil kan niemand je nog uit je wijsheid halen.

Een droom kan je onderverdelen in stappen of doelen, deze doelen vormen de sleutel tot succes. Maar waar een droom is zijn er ook afleidingen. Om onderscheid te maken tussen doelen en afleidingen stel ik mezelf regelmatig deze vraag: Dat wat ik nu doe is dit een bezigheid, iets wat me bezig houdt of is het een afleiding, iets wat me weerhoudt tot het bereiken van mijn doelen.


Rik, mijn hondje heeft maar één simpel ding nodig om gelukkig te zijn, één beslissing, één balletje, maar kijk wat er gebeurt als ik hem meerdere opties geef.

Ik gaf mijn hondje zijn droom samen met enkele afleidingen... één bal symboliseert zijn droom de rest symboliseren onze dagelijks afleidingen (snoep, televisie, playstation, ik benoem er maar enkele).Hier zijn vijf tips om afleidingen te overwinnen:

 1. Creëer een productieve omgeving Richt een specifieke ruimte in waar je je kunt concentreren en werk kunt verrichten zonder afleidingen. Dit kan een stille kamer zijn, een bibliotheek of zelfs een koffieshop waar je je goed kunt focussen.

 2. Stel duidelijke doelen Maak een lijst met taken die je moet volbrengen en stel prioriteiten. Dit helpt je om gefocust te blijven op wat echt belangrijk is en afleidingen te vermijden die niet bijdragen aan het behalen van je doelen.

 3. Gebruik time-managementtechnieken Bepaal hoe lang je aan iets wil werken, Noteer het en hou je er aan. Zo zal je merken dat je met meer focus er mee zal bezig zijn.

 4. Beheer digitale afleidingen Analyseer de meldingen uit op je telefoon, computer of andere elektronische apparaten die je met regelmaat afleiden en schakel deze gedeeltelijk of compleet uit. Verwijder apps die je al meer dan een jaar niet meer gebruikt hebt. Dit helpt om de constante stroom van meldingen te verminderen die je kunnen afleiden, plus reduceert EMF straling


Start met het maken van nieuwe doelen, schenk afleidingen minder tijd, bewaar je focus, behaal je doelen en grijp je droom.


Start met deze gratis motivatietraining

Heb je gebrek aan focus of last van afleidingen? Boek een intro-groeisessie en ervaar LASERFOCUS


Dennis Schoofs

Universal Energetic Dynamics

www.UED.Nu


bottom of page