Gezond Gek Elisje • Snoepje Meloen


Lifehacks Voeding & Opvoeding.

• honger is niet hetzelfde als goesting

• chemische snoepjes voeden niet maar kunnen wel héél lekker zijn

• groenten is voeding en fruit zijn snoepjes

• veilig groenten of fruit versnijden kan je leren

Dat messen snijden is een feit. Of je verantwoordelijk omspringt met een mes hangt af van je opvoeding. Tijdens onze energetische voedingsprogramma's merkten we dat er regelmatig deelnemers zijn die angst hebben om in hun vingers te snijden. Vaak hebben ze geen snijtechnieken aangeleerd en is het vaak snij, snij, snij, AUW, plets plets plets. Deze deelnemers leren we diverse vaardigheden aan over het veilig versnijden van hun voeding.

Omdat mijn kids steeds meer zin hebben in gezonde snoepjes eten ze graag bananen, appelen en ander fruit. Doordat fruit bespoten is met vergif tegen insecten wil ik dat ze uit veiligheid al het fruit schillen. Hierbij leer ik hun stelselmatig verantwoordelijk om te springen met keukenmateriaal, weliswaar onder begeleiding. Hierdoor kan heel het gezin meehelpen met de bereiding van een heerlijk snoepje en wordt het werk klinkklare fun.


#snijtechnieken #kinderen #gezondgekelisje

0 views

UNIVERSAL ENERGETIC DYNAMICS

PERSONAL DEVELOPMENT 

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon