top of page

UNIVERSAL BASIC INCOMEPROJECT: BREAK FREE • GREAT PEOPLE • GREAT LIFE

Fabrice Hamel

Wachten we op politieke beslissingen of kiezen we voor bedrijven? Bekijk het onderstaand filmpje en lees daarna aandachtig mijn project. Fabrice :-)

Een Wereldwijd Wederkerend Inkomen

nieuwe mogelijkheden


Huidige Situatie

 1. OVERVLOED : Er is een overvloed aan geld, voeding en energie enkel is de verdeling hiervan ongelijk.

 1. ONTWIKKELINGSHULP : De initiële intentie van deze organisaties was mensen in nood te helpen maar na verloop van tijd werden de belangen te groot waardoor het oorspronkelijke doel uit het oog wordt verloren en de organisaties eerder gericht zijn om zichzelf te verruimen. Van alle ontwikkelingshulp worden er jaarlijks miljarden euro's gepompt in onder ontwikkelde landen. Toch gaat er slechts minder dan 10% van het budget naar de lokale bevolking. Het overige (tot 90 %) zijn werkingsmiddelen of blijven ergens kleven. Transparant of niet, één ding is duidelijk te weinig of niets komt terecht bij de lokale bevolking.

 1. SOCIALE ZEKERHEID : De huidige Europese sociale zekerheid loopt steeds meer op zijn einde. De huidige regels zijn opgebouwd op basis van wantrouwen. Je hebt enkel rechten op sociale zekerheid als je kan bewijzen dat je voldoet aan alle voorwaarden plus permanent beschikbaar bent voor controle. Enkel wanneer je voldoet aan alle eisen krijg je een label en heb je recht op een inkomen anders val je uit de boot en sta je er alleen voor.

 1. DIGITALE ZEKERHEDEN : We zitten in "de" digitale tijd vol met technologische implementaties waarbij elke achterhaalde vorm van communicatie, transport, handel, etc zal veranderen. Deze technologische ®evolutie zal dankzij de digitale snelweg zo veel processen automatiseren waarbij de impact op onze huidige economie ondenkbaar zal transformeren. Zonder dat velen beseffen waarom, is onze wereld nu al compleet aan het veranderen, waardoor we noodgedwongen anders zullen moeten gaan denken over hoe we een inkomen gaan kunnen verdienen.

Nieuwe mogelijkheden

Het is hoogtijd voor een nieuwe aanpak waarbij het veel eenvoudiger, sneller en beter kan dan ooit tevoren. Een systeem dat meerwaarde brengt voor elke betrokken partij. Een nieuwe wereld waar we trots op kunnen zijn en waar we opnieuw in kunnen geloven. Met krachtige resultaten die voor zich spreken, waarbij zekerheden worden opgebouwd voor toekomstige generaties. Dit kan starten wanneer de motivatie vanuit de lokale bevolking komt, zodat deze terug iets kunnen doen wat ze graag doen en waar ze in geloven. Een nieuwe wereld waar iedereen zijn creativiteit kan ontdekken en verder ontplooien.

Oplossing

Mijn passie is mensen inspireren zodat ze zelf gaan nadenken over onze manier van leven, werken en geld verdienen.

Geld is in onze maatschappij enkel een middel en hoe meer middelen hoe meer mogelijkheden. Wanneer we anders gaan leren kijken naar de functie van geld kunnen we onze krachten bundelen en dankzij technologie vrij breken van de dingen die geen meerwaarde brengen. Zo krijgen we meer controle op onze vrijheid en blijheid.

Wereldwijd zijn er tal van projecten over UBI maar omwille van bepaalde machtssystemen, politieke beslissingen, industrie, belangen en andere vormen van controle lijkt dit moeizaam op weg te komen. Overheden verliezen controle over hun bevolking wanneer ze een basisinkomen invoeren want dat maakt mensen onafhankelijk.

Omdat net die controlesystemen de meeste van ons niet vooruit helpen dienen we niet vanuit politieke standpunten te denken maar wel vanuit privé-bedrijven die meerwaarde brengen.

Wanneer een privé bedrijf kan aantonen dat een basisinkomen makkelijk haalbaar is, zal dit veel tegenwind voelen maar wanneer het gedragen wordt door de bevolking zal het voor een maatschappelijke omwenteling zorgen.

Wie begint?

Ik heb besloten: ik ben gestart.

Ik heb gekozen voor organisaties en privé-bedrijven die een specifieke combinatie hanteren van transparante, technologische innovatie gekoppeld met de kracht van het volk. Transparantie zal het mogelijk maken om een wereldwijd basisinkomen te creëren.

Samen met jou, gelijkdenkenden , bedrijven en organisaties, lanceren we het project BREAK FREE • GREAT PEOPLE • GREAT LIFE op wereld schaal.

Wat ik nu wil weten is wie heeft interesse en wil daadwerkelijk meegroeien.

Wie steunt er het BREAK FREE • GREAT PEOPLE • GREAT LIFE project om het UBI op werkelijk grote schaal te lanceren?

Werkwijze:

 1. Geld maakt geld: uiteraard is er in onze wereld eerst geld nodig om dit project te kunnen realiseren.

 2. Elke deelnemer moet meegroeien tot een basisinkomen. Eerlijkheid wordt verkregen door transparantie en mogelijkheden worden bereikt door mensen die een beetje geld hebben te koppelen aan mensen die veel geld hebben om daarna mensen te helpen die geen geld hebben.

 3. De minimale deelname bedraagt 500 euro

 4. Wanneer verschillende personen willen samen leggen valt de verdeling van het basisinkomen op verantwoordelijkheid van de persoon, groepering of de organisatie zelf.

 5. Ook wie geen geld heeft kan deelnemen. Zij worden op een wachtlijst gezet totdat de koppeling kan gebeuren met een investeerder.

 6. Je kan meedoen als privépersoon, bedrijf, hulporganisatie, etc.

 7. Je krijgt een bericht zodra je aanvraag wordt goedgekeurd

 8. We vragen je om uw ervaringen en positieve veranderingen te delen. Dit dient om anderen te inspireren en hen sneller bewust te maken dat het wederkerend basisinkomen werkt. Zo is het systeem perfect transparant, creëren we vertrouwen en hoop.

Mail ons je gegevens en gewenste keuze door (kost is aftrekbaar)

 1. Ik ben investeerder en wil je project financieren voor een bedrag van: ...€

 2. Ik ben investeerder en wens een ….. -tal personen te helpen aan een basisinkomen

 3. Ik ben privépersoon en wil zelf een extra inkomen. Ik doe mee voor het bedrag van ...€

 4. Ik heb een bedrijf en doe mee op naam van de zaak voor het bedrag van ...€

 5. Ik ben vzw of organisatie en doe mee voor het bedrag van ...€

 6. Ik heb te weinig geld en wens mij op de wachtlijst te zetten

Fabrice Hamel

breekvrij@gmail.com


bottom of page