top of page

ZE DOEN NIET WAT IK ZEG


Mensen doen niet wat je hun zegt... mensen doen wat jij doet.

Deze ochtend werd ik wakker met een leuke brief waarbij ik word opgeroepen om ondernemers te versterken.

Dit sluit enorm aan omdat ik uit eigen ervaring kan spreken om een balans te vinden tussen tijd, geld, relaties, vrije tijd en gezondheid.

De brief zette me voor het eerst in mijn leven aan om mijn curriculum vitae te maken.

Daar ik steeds eigenaar was had ik nooit een eigen CV moeten maken.

Net hierdoor kreeg ik zelf een goed overzicht van wat ik tot nu met mijn leven heb gedaan en tjonge tjonge het is zoals we het bij ons noemen: een hele boterham.

Mijn cv in het kort:

In 20 jaar heb ik steeds harder gewerkt als verkoper van gadgets en computers tot eigenaar van een juwelierswinkel en twee horecazaken. Hierdoor won ik een enorme waaier van vaardigheden en kon ik me snel inleven in anderen hun situaties.

Logisch gezien was ik goed bezig, toch was er iets wat ontbrak...

Wanneer ik begreep dat alles in mijn leven rond tijd en geld leek te draaien startte ik mijn zoektocht om naar oplossingen zodat ik meer tijd kon maken voor mijn relaties, familie, vrienden en mijn eigen welzijn.

Des te meer ik begreep van mijn eigen lichaam, des te meer ik mezelf verloste van al mijn vetten, pijnen en de drukte van het werk om alles elke dag gedaan te krijgen.


Dit leek steeds simpeler te worden met een eenvoudige filosofie:

werk harder aan jezelf dan je doet aan je job.


Ik hou van hard werken maar kies om steeds slimmer te werken omdat het resultaat dan beter is. Zo bestudeerde ik mijn eigen acties en reacties en ging deze zorgvuldig herbekijken. Deze nieuwe kijk veranderde mijn gewoontes.

Ik help graag anderen vooruit want net dat maakt me gelukkig.

Welk verschil maakt deze manier van werken met vroeger?

In het verleden gaf ik anderen advies en bleef ik het herhalen... tot ik het voor mezelf toepastte en net dat werkt perfect.

Zo kwam ik veel mensen tegen met talrijke problemen, limitaties, beperkingen.

Omdat mensen doen niet wat je zegt maar mensen doen wat jij doet stopte ik met de oplossingen die ik voor hun bedacht gewoon zelf toe te passen.


Dat kostte me minder energie omdat weinigen het advies dat ik voor hun bedacht wilde toepassen. Ze leken er liever over te blijven klagen, zagen en twijfelen. Dus zo stopte ik met verwoorden maar paste ik mijn adviezen voor hun enkel nog voor mezelf toe en werd ik het voorbeeld ipv de adviseur die het zelf niet kan of doet.

Gek? Toch leek het verbazend goed te werken en zo werd ik steeds beter, vitaler en kreeg ik steeds meer tijd omdat ik enthousiast werd van mijn productiviteit en de motivatie van resultaten neerzetten.


Deze extra tijd vulde ik door mezelf te confronteren en te verbeteren op elk vlak waar ik voor mezelf ontevreden was.

Vandaag sta ik verbaasd te kijken dat net dat klein stapje, die filosofie;

werk harder aan jezelf dan je doet aan je job

Een aanéénlopende reeks van stappen maakte tot een uitmuntende verbetering op vlak van mijn lichaam, mijn gedachten en mijn gevoelens.

Nu ben ik mijn eigen mentor en leer ik steeds meer over de Kracht van Gedachten.WOKE UP THIS MORNING I'm gonna take you down Deep down to the front lines

You woke up this morning Got yourself a gun, Mama always said you'd be the Chosen One.

She said: You're one in a million. You've got to burn to shine,

But you were born under a bad sign with a blue moon in your eyes

You woke up this morning all that love had gone Your Papa never told you about right and wrong

But you're looking good, baby. I believe you're feeling fine, shame about it Born under a bad sign with a blue moon in your eyes


Universal Energetic Dynamics

www.UED.Nu

Dennis Schoofs

#toeval #energie

bottom of page