top of page

Wie is klaar voor de Blockchain Tsunami?

Dankzij de digitale revolutie in de voorbijgaande jaren is er veel veranderd, waar de traditionele manier van denken en werken steeds meer onzekerder wordt of voor velen kraakt, komen er dagelijks steeds meer nieuwe opportuniteiten op ons af die velen hun levensstandaard sneller dan ooit kunnen verhogen op elk gewenst vlak dankzij samenwerking, correcte informatie en transparantie.

Waar ik vandaag iets dieper op in ga is de ondenkbare en onmeetbare verandering die er heerst in de financiële markt. Deze verandering komt tot stand dankzij de Blockchain technologie die gewenst of ongewenst genadeloos toeslaat in gans de wereld.


Om je een idee te geven van de impact van de huidige veranderingen in 2018 en de komende jaren, kan ik voor de mensen geboren voor 1975 een metaforisch voorbeeld geven waarin ze zich kunnen herkennen...

Stel je terug even voor dat je in de klas zat in de jaren 90, waar we brieven moesten typen tijdens de les dactylo met een typ-machine met harde aanslagen. Vanaf dan werd het snel gevolgd door de digitale typ-machines, commodore 64 met cassettes, floppy's, computers van 386, 486, pentiums tot 64kb modems via telefoon, internet, cd's, usb-sticks, in the cloud en zo voort.

Welnu, om je een idee te geven van hoe mega de impact zal zijn van de aankomende veranderingen kan ik alleen maar zeggen stel dat datgene waar we meer dan dertig jaar tijd voor nodig hadden dit op nu op één jaar kan...

Enkele voorbeelden van digitale veranderingen :

Hoeveel traditionele brieven verstuur je nog per post ten opzichte van 20 jaar geleden?

Stuur je nog postkaarten?

Waar zijn alle videotheken naar toe?

Waar kan men nog bellen met onze publieke telefooncabines?

Liggen onze oude Belgische Franken ergens in een kluis te rotten?

Waar betaal je tegenwoordig nog met cash geld?

Koop je nog in traditionele winkels of blijft het enkel met passen?

Waar koop jij je schoenen, kledij, machines, electronica, voeding, huishoudproducten, ....

Het goede nieuws is dat de consumenten steeds meer kunnen profiteren van betere deals.

Ze zijn de grootste winnaars en kunnen jaar na jaar steeds meer genieten van betere deals waarbij er een nieuwe formule komt aankloppen. Gratis producten, gratis diensten, gratis inkomen.

Wie denkt dat dit verhaal utopisch is, hoeft zich enkel maar te informeren wat er met onze overvloed aan fruit of groenten gebeurd wanneer er een boycot ontstaat door politieke debatten?

Of doe eens gek: Installeer bijvoorbeeld de GRATIS app WIsh en constateer dat er zo een grote overvloed is dat onze Aziatische buren nu massaal hun producten nu zelfs GRATIS aanbieden wanneer je de enorm lage transportkosten wil betalen zodat ze terug plaats hebben in hun voorraadplaatsen voor nieuwere gadgets.


Ik kan zo vandaag enorm veel voorbeelden geven maar je hoeft maar lokaal rond je te kijken en het is duidelijk dat het verouderde systeem zit te kraken langs alle kanten en dat het enkel plaats kan maken voor nieuwe compleet geautomatiseerde systemen waarbij overvloed snel gerealiseerd zal worden. Er is nu al een overvloed aan energie (energiekabels van ons buurland Nederland smelten door) , voeding (volle afvalcontainers met producten die "morgen" niet meer verkocht mogen worden of landbouwers die noodgedwongen hun producten niet mogen uitvoeren of wegens vastgelegde marktprijzen of politieke beslissingen hun producten moeten vernietigen.


Maar er is ook een overvloed aan geld en daar wordt het voor velen plots interessanter omdat tijd en geld iets is wat de meeste aandacht krijg in onze maatschappij. Ik geef toe dat de verdeling van geld niet gelijk is maar er is nog nooit zo veel geld in heel de wereld geweest dan ... nu ... nu ????

Ja het aantal geld dat wordt bijgemaakt groeit blijkbaar werkelijk zoals het ezeltje uit het bekende sprookje en de kloof tussen arm en rijk wordt elke seconde groter.

Een verhaal zoals "De ene zijn dood is de andere zijn brood"

Bedrijven die innovatieve technologie implanteren in hun manier van zaken doen zijn de winnaars op termijn omdat het onhoudbaar is om ertegen te concurreren

Van klantenbinding naar klanten belonen

De nieuwe prijs die er zit aan te komen is "Gratis" en dat betekent voor vele traditionele handelaars "Game Over". Dit is mogelijk door automatisering en robotisering waardoor de vaste kosten van personeel niet hoeven doorgerekend worden in de producten en diensten waarde de concurrentie die je voor bent geen schijn van kans heeft, klanten verliest en verdrinkt in de kosten van personeel, huurprijzen van traditionele panden en dure stoomrekeningen.


Voor alle duidelijk wens ik niemand die alle opgespaard geld en tijd in een traditionele zaak steekt een faling toe, toch is de realiteit keihard en is het in de verouderde zakenwereld pompen of verzuipen.


Althans zo ervaarde ik de zakenwereld doorheen mijn leven van winkel, juwelierszaak, een thémasafé en een dans City Club waardoor ik steeds meer slaaf werd van mijn eigen opgebouwd succes.


in 2014 stopte ik met traditioneel werken en leerde ik steeds meer van online thuiswerken. Mijn persoonlijke mening is dat het voor velen, zeker nu, de hoogste tijd is om snel de nieuwste informatie in te winnen en mee te springen op de tsunami van Blockchain Technology en op deze golf te surfen en zo meer leuke dingen te kunnen doen die meer betekenisvol zijn.


Even terug waar we gebleven waren. In het kort al een korte samenvatting: Blockchain is Super Nieuws voor online marketing maar tragisch voor traditionele zaken, handelaars of systemen die enkel nog afwachten met deze teleurstellende gedachten " het is kalm maar het is overal kalm"... en ik verdrink in gebrek aan tijd om mijn papierwerk in orde te houden.

Waar zijn we gebleven? Oh juist...

Wat is Blockchain?

Blockchain is het nieuwe woord dat vele innovatieve ondernemers momenteel gebruiken wanneer ze ontdekken welke gigantische voordelen deze technologie met zich meebrengt ten opzichte van de conventionele bedrijfsmodellen.

Nieuwe concepten springen als paddestoelen uit de grond en wervelen in milliseconden als een mega storm over deze wereld. Ze brengen een hoogst technologische revolutionaire aanpak en koppelen die met aanzienlijk veel voordelen zoals bijvoorbeeld : gedecentraliseerde informatie van contracten, spaargeld, bepaling van eigenaarschap, marketing, vitaliteit, audio, video, en nog veel meer.

Blockchain zal in de reeds aankloppende toekomst, dus nu, worden aanschouwd als de koning der technologieën. Het zal de basis vormen voor elk soort registratie: digitale transacties, bevoorradingen transport en uitwisselingen van waarde, producten en diensten, etc.

Elk kleinste data in Blockchain is verbonden en geketend en versleuteld in blokken dewelke totaal beveiligd zijn en nooit meer gemanipuleerd, veranderd of gehackt kunnen worden.

De data wordt dan massaal verspreid over het wereldwijde netwerk waar elke deelnemende computer onmiddellijk bij afsluit van eender welke transactie van informatie een gedeelde lijst ontvangt dewelke garantie op veiligheid garandeert.

Lees verder hoe Blockchain de verouderde macht posities kan ontwrichten

Superieure Transparantie

Blockchain biedt een enorm grote transparantie omdat het fungeert als één wereldwijd logboek.

Het is gerenomeerd als een transparant, éénzijdige bron van waarheid.

Elke actie is zichtbaar en traceerbaar zodat iedereen onmiddellijk elke aanpassing gewaar zal worden en weet van welke bron de informatie komt, wat maakt dat de data extreem accuraat en transparent is.

Met het decentraliseren van informatie heeft iedereen toegang tot dezelfde informatie en aldus een krachtiger vertrouwen van diverse derde partijen die wensen samen te werken.

Verhoogde Veiligheid

Blockchain boost de veiligheid tot ongekende hoogte in vergelijking tot andere processen.

Nadat een transactie is goedgekeurd is deze versleuteld en geketend aan andere informatieblokken. Telkens massaal verspreid over het ganse mondiale netwerk. De kans tot hacking is nihil. Dit helpt preventie van elke poging tot fraude of onbevoegd gebruik van cruciale informatie.

Verhoogde Traceerbaarheid

Daar we te maken hebben met een enorm complexe keten van tijds-gerelateerde informatie kunnen goederen en diensten vanaf de bron tot de eindgebruiker getraceerd worden tot in het kleinste detail. Zo kan elke vorm van transport, manipulatie, of nep-producten onmiddellijk in kaart worden gebracht.

Verhoogde Snelheid en Efficiëntie

Blockchain helpt conventionele manieren van proces zowel te stroomlijnen als te automatiseren. Hierbij wordt alles zodoende geperfectioneerd waarbij menselijke fouten uitgesloten worden van volautomatische systemen. Dit zal de snelheid en efficiëntie naar ongekende hoogtes voeren.

SAMENVATTING: Waarom Blockchain Technologie?

  • Correcte Informatie

  • Realtime publieke opvolging

  • Veiligheid

  • Transparantie

  • Kostenbesparing

  • Vertrouwelijke Transacties

  • Wegvallen van nutteloze tussenschakels (derde partijen dewelke geen meerwaarde bieden)

  • versnelling in transactie

Combining the Force of Blockchain Technology with the Power of the People.


Wil je weten hoe je dankzij de gebundelde krachten van Blockchain Technologie, Professionele Relatie Marketing of je eigen droompraktijk een nieuwe koers kan zetten in jouw leven naar meer vrije tijd en een hoger inkomen?


Boek een intro groeisessie en ik help je vooruit in wat je wilDennis Schoofs

Betheproduct@icloud.com

www.UED.Nu


Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page