top of page

Mijn zakelijk carrière startte toen ik 20 jaar was

Velen merken dat er een nieuwe digitale storm raast maar dit keer is het er eentje met enorme mogelijkheden. Welke zakelijk opportuniteiten liggen er op ons te wachten?

Het traditionele verdwijnt en het digitale verschijnt.


Er raast een tsunami aan winnaars :

Een WIN voor klanten, een WIN voor handelaars en een WIN voor personen die begrijpen wat er aan de hand is.Krijg wat zakelijk inzicht via deze quiz

Betaalsystemen maakte mensen steeds armer maar binnenkort wellicht rijker

Wie kan mij ongeveer schatten hoeveel handelaars er vandaag nog steeds een betaalterminal hebben op basis van traditionele plastieken kaarten (met of zonder lokale punten/zegeltjes,etc)?Om hoeveel winnaars zal dit gaan?

de doelgroep van potentiële winnaars = aantal personen die nu nog steeds betalen voor hun betaalterminal (bancontact, Visa, Mastercard,enz)

Laat het me even berekenen met mijn rekenmachine, de Casio FX82:

Hmmm het blijft moeilijk in te schatten want het hangt af hoeveel procent er van deze mensen dit nu zullen kunnen begrijpen.


Wat is het verdict als we betalen via een digitale betaling: - niets winnen telkens we een aankoop verrichten

- zegeltjes winnen waarbij je iets kan kopen en moet bijbetalen voor dingen die je niet nodig hebt

- een kleine kans maken op één grote superprijs


Maar zonet is "vroeger" en vroeger is alweer voorbij.

Bevolking Europa : zo een 500 000 000 mensen

Bevolking Aarde: geschat op ongeveer 8 000 000 000 mensen


pfff mijne Casio kan maar tellen tot 12 cijfertjes... dus ja lap ik geef het op.
Dit is mijn verhaal als eigenaar van min zaak

Ik ben geboren in 1975 en gestart met een winkeltje in electronica op mijn 18de.

Volgens een verkoper in betaalsystemen ging ik meer klanten aantrekken wanneer ik zo een hyper modern machine aankocht...

Ik was pas begonnen met zakendoen, groen achter mijn oren en goedgelovig.

Dus kocht ik mijn eerste Bancontact.


Het betrof een elektronisch toestel voor slechts 60000 Belgische Franken (1200€) waarbij mensen niet meer met cash moest sleuren maar via hun bankkaart kunnen betalen basis van Bancontact, Visa en Mastercard.

Een paar details hadden ze vergeten te vermelden:

Er waren nog enkele hele kleine kosten aan verbonden...

met name

- een abonnement van enkele duizenden franken per kwartaal van een derde partij verdeler

- een transactiekost (een percentje van het aangekocht bedrag) tot 3% per verrichting

- rekeningen van Belgacom omdat de verbinding per telefoongesprek aangerend werd

- thermische inktrolletjes die enkel bij hun te koop waren vliegensvlug moest vervangen

- dubbel werk omdat ik elk bonneke moest bijhouden en inschrijven in het kasboek

Deze percentjes waren niet hoog... MAAR ZE WAREN WEL OP ELKE TRANSACTIE.

En ik verkocht een enorm veel uurwerken, wekkers en batterijtjes en gadgets per dag :-) :-) :-)

15 jaar later werkte mijn oude betaalterminal bijzonder traag ten opzichte van de nieuwe generaties. Ik besloot om het te vernieuwen omdat ik ondertussen was verhuisd en een veel mooiere juwelierszaak voor mezelf had opgebouwd.


Dit nieuw toestel was goedkoper in aankoop, was sneller en had minder kosten omdat de transacties via een "Telenet" internet verbinding verliepen.

Helaas bleven de percentjes op elke transactie, al kon de nieuwe verkoper me wel forse kortingen aanbieden omdat ik nog steeds op de 'oude tarieven' zat...


Klantenbinding : Komt dit verhaal je bekend voor?

Een oude vaste trouwe klant krijgt niets behalve de oude tarieven...

Een nieuwe klant gaat lopen bij cadeautjes betaald door de klanten die al talrijke jaren teveel betalen...

Domme IK alweer... hihi vele zakelijke levenslessen zijn inmiddels geleerd en dit keer is het de DERDE KEER..

DEZE KEER WORDT HET ZEKER EEN UITERMATE GOEDE KEER.

DE MANIER VAN BETALEN GAAT ALVAST IN DE KOMENDE DAGEN, WEKEN MAANDEN EN JAREN ENORM VERANDEREN... OMDAT ER IN PLAATS VAN VERLIES-SITUATIES ER NU REEDS WIN-WIN-WIN ZIJN ONTSTAAN. TRIPLE WIN

Ondertussen heb ik geen winkel meer en ga ik geen betaalterminals promoten, plaatsen, installeren, verkopen of dergelijke.

Ik leer steeds meer enthousiaste personen kennen die op hun beurt ook no vele andere enthousiaste personen kennen. Deze leuke mensen informeren en leren me steeds meer over diverse unieke kansen die zich zullen aanbieden in het verschiet.


Winsten zijn beter dan lonen

De speurtocht is om een bedrijf te vinden dat klaar is om zijn lokaal succes te overgroeien door wereldwijde duplicatie en hierin mede-eigenaar te worden met aandelen en dividenden voor deelname in de winst.

Wie me van vroeger kent weet dat ik nooit blijf stilstaan en altijd de laatste nieuwe technologie ter harte neem. Zo reisde ik naar Duitsland waar we werden uitgenodigd om meer te leren over hoe Blockchain technologie onze wereld gaat veranderen.


Vele vrienden kunnen het moeilijk bijhouden maar geven me met regelmaat lieve complementen dat ze onder de indruk zijn hoe efficiënt en resultaatgericht in volle focus ik kan werken en welke resultaten ik daardoor behaal. Net deze complimenten steunen me om mijn eigen records te blijven verbreken en steeds beter te worden als mens.


Mijn zakelijk carrière startte toen ik 20 jaar was Mijn werkelijk succes startte vooral in 2013 toen ik mezelf eerlijk in de spiegel zag en besefte dat het tijd was om harder te werken aan mezelf dan aan mijn werk. Ik deed het, toon mijn persoonlijke en zakelijke resultaten en leer het aan anderen die er klaar mee is om te leven volgens de lage traditionele normen.


Yoda van Star Wars is mijn Meester "Do or do not, there is no try "

Succes houdt van snelheid ;-)

Ben je op zoek naar een uitdaging of een avontuur om je leven spannender te maken?

Maak je dan klaar en leer me beter kennen zodat we samen kunnen groeien tegen de lichtsnelheid van de digitale snelweg.


Boek een intro groeisessie als je meer wil leren over hoe je meer vrije tijd en meer financiële vrijheid stelselmatig kan opbouwen.
Werk harder aan jezelf dan aan je job. Blockchain technology & Purpose Driven Business

www.UED.Nu

bottom of page