top of page

Wat is een Universal Basic Income?Wachten we op politieke beslissingen of kiezen we voor bedrijven?

Bekijk het onderstaand filmpje en lees daarna aandachtig mijn project.

Een Wereldwijd Wederkerend Inkomen

nieuwe mogelijkheden


Huidige Situatie

OVERVLOED :

Er is een overvloed aan geld, voeding en energie enkel is de verdeling hiervan ongelijk.


ONTWIKKELINGSHULP :

De initiële intentie van deze organisaties was mensen in nood te helpen maar na verloop van tijd werden de belangen te groot waardoor het oorspronkelijke doel uit het oog wordt verloren en de organisaties eerder gericht zijn om zichzelf te verruimen. Van alle ontwikkelingshulp worden er jaarlijks miljarden euro's gepompt in onder ontwikkelde landen. Toch gaat er slechts minder dan 10% van het budget naar de lokale bevolking. Het overige (tot 90 %) zijn werkingsmiddelen of blijven ergens kleven. Transparant of niet, één ding is duidelijk te weinig of niets komt terecht bij de lokale bevolking.

SOCIALE ZEKERHEID :

De huidige Europese sociale zekerheid loopt steeds meer op zijn einde. De huidige regels zijn opgebouwd op basis van wantrouwen. Je hebt enkel rechten op sociale zekerheid als je kan bewijzen dat je voldoet aan alle voorwaarden plus permanent beschikbaar bent voor controle. Enkel wanneer je voldoet aan alle eisen krijg je een label en heb je recht op een inkomen anders val je uit de boot en sta je er alleen voor.

DIGITALE ZEKERHEDEN :

We zitten in "de" digitale tijd vol met technologische implementaties waarbij elke achterhaalde vorm van communicatie, transport, handel, etc zal veranderen. Deze technologische ®evolutie zal dankzij de digitale snelweg zo veel processen automatiseren waarbij de impact op onze huidige economie ondenkbaar zal transformeren. Zonder dat velen beseffen waarom, is onze wereld nu al compleet aan het veranderen, waardoor we noodgedwongen anders zullen moeten gaan denken over hoe we een inkomen gaan kunnen verdienen.

Nieuwe mogelijkheden

Het is tijd voor een nieuwe aanpak waarbij het veel eenvoudiger, sneller en beter kan dan ooit tevoren. Een systeem dat meerwaarde brengt voor elke betrokken partij. Een nieuwe wereld waar we trots op kunnen zijn en waar we opnieuw in kunnen geloven. Met krachtige resultaten die voor zich spreken, waarbij zekerheden worden opgebouwd voor toekomstige generaties. Dit kan starten wanneer de motivatie vanuit de lokale bevolking komt, zodat deze terug iets kunnen doen wat ze graag doen en waar ze in geloven. Een nieuwe wereld waar iedereen zijn creativiteit kan ontdekken en verder ontplooien.


bottom of page