top of page

Eentje over Dennis en zijn mama

Oh mama mijn mama wat ben jij in drie jaren veranderd. Je stond gans je leven altijd voor iedereen klaar. Je gaf hun alles wat je kon, telkens opnieuw, meer en meer. Al was het vaak ten koste van jezelf toch was het sterker dan jezelf. Dat zag ik je altijd blijven herhalen om anderen aan hun wil en hun wensen te kunnen blijven behagen. Ze plukte vaak de vruchten maar zagen al je harde werk niet. Velen vonden alles normaal of waren soms zelfs grof. Ik zag je hart steeds meer breken omdat wat het je bracht je vaak frustreerde, kwaad zijn hielp je ook al niet want dat bracht enkel nog meer verdriet.

Ik zag wat je deed en wie je was en leerde dat mijn moeder de mooiste spiegel voor mezelf was. Nooit anderen vooruit helpen ten koste van jezelf. Dat leek zo onlogisch en voelde aan als een harde les omdat ik jarenlang niets anders van mijn ouders zag en ermee leefde omdat het zo natuurlijk voor me was. Daarom kies ik deze als één van de moeilijkste, toch meest waardevolle levensles.

Kiezen is verliezen, dus wie en wat wilde ik verliezen? Ik herstelde mijn grenzen en verhoogde mijn waarden waardoor velen me bewust moesten verlaten.

Toen had ik veel tijd en verfijnde mijn idealen en naarmate mijn ernst leek het geluk me te aanvaarden. Ik winde steeds meer vrinden die me ter harte dragen, steunen en sinds kort is er nieuw ééntje die me wist te behagen met al haar zachte pracht en haar waardevolle pralen.

Even terug naar mijn mama die ik wou teruggeven wat ik van haar mocht leren...

Maar hoe hard ik ook probeerde, ze begreep me toen nog niet.


Toch sijpelde de zaadjes steeds dieper door tot ze zei FOERT ik ben het beu en me vroeg om het haar langzaam te leren of in haar woorden: "niet" te snel, "niet" te streng.


Ik glimlachte en zei : "je hebt me gemaakt en ik heb het van jou geleerd

"The Best of The Best" Snel, Streng en Rechtvaardig.Drie jaren zijn verstreken en nu begrijp je steeds meer, dat wat ik doe of anderen leer enkel begrepen kan worden wanneer men zelf ziet dat het gewone "normaal" in elke vorm en norm haaks staat op het speciaal. Velen kiezen voor goed en dat is perfect, toch is er een mega verandering en kiest men steeds meer om goed in te ruilen voor net dat ietsje buitengewoon beter.

"Iedereen kan enkel zichzelf veranderen." Op basis van deze drie principes 1 Leer luisteren naar de signalen van het Lichaam 2 Spiegel jezelf in anderen en in levenssituaties 3 Ontdek de tekens van het Universum

Mama, Ik leerde je hoe je harder aan jezelf werkt dan je excuses door jezelf te spiegelen en de lessen te leren integreren van anderen die niet willen veranderen. Nu is ze een vlijtig student en blijft volharden waarbij ze zichzelf steeds beter kent. Mama je wordt steeds vitaler, lijkt jonger bent nog sneller, liever en zachter. Ik ben Trots op jou.


Dank je voor vandaag voor dit mooie verjaardagsgeschenk

(zie volgende post)

liefs Dennis.

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page