top of page

Ik voelde dat er meer was en volgde mijn zielsmissie

Ik help graag mensen vooruit dus was het vanzelfsprekend dit ik een beroep koos waarin deze voldoening kon vinden. Ik startte met werken als maatschappelijk werker bij Mutualiteit en doorliep OCMW, preventiewerk, gehandicaptenzorg en talrijke pioniersprojecten gedurende 20 jaar van mijn leven. Het bood me financiële stabiliteit, ik kon me ontplooien door talrijke opleiden te volgen, had een team van fijne collega's maar toch voelde ik me geleefd in mijn gouden kooi,

Al vanaf het begin in mijn eerste baan werd al snel duidelijk dat hoewel ik veel ruimte kreeg, het niet de juiste plek voor mij was. Het traditionele idee van "mensen helpen" binnen de bestaande maatschappelijke kaders gaf me weinig voldoening.


Ik ontdekte mijn sterke intuïtie en besefte dat mijn potentieel verder reikte dan wat de rigide beleidsstructuren toelieten. Zo werd het me steeds duidelijker dat mijn ware roeping elders lag.

Mijn reis naar innerlijke voldoening begon en ik daagde mezelf uit om te groeien op zowel persoonlijk als professioneel vlak.


Ik voelde dat er meer was en volgde mijn zielsmissieVan Therapeut naar Talent: Ontdek de Vreugde van Authentiek Talentgebruik
Van Therapeut tot Ontwikkel je Talent: Vind Voldoening in Je Ware Vaardigheden


In 2011 behaalde ik mijn diploma als therapeut in de Interactionele Vormgeving en startte ik mijn eigen praktijk. Zo werkte ik met mensen die nood hadden om hun verhaal te komen delen omdat ze een veilige plek nodig hadden zonder oordeel. Dat bezorgde ik hun toch merkte ik dat velen diep verstrengeld zaten in hun eigen verhaal en weinigen waren er klaar voor om er iets mee te of het te willen veranderen. Ze kwamen telkens opnieuw hun emotionele vuilbak leegkappen en daar bleef het dan meestal bij nochtans het anders en beter kan.

Door deze ontwikkeling transformeerde mijn rol als therapeut geleidelijk naar individuele coaching met behulp van de Script-As-Methode, ontwikkeld door Ria Matheussen, waarin ik cliënten leerde dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor het creëren van zowel positieve als uitdagende situaties in hun leven. Echter, na een onverwachte relatiebreuk werd ik geconfronteerd met een krachtig schokeffect, dat me dwong om nog dieper in mijn eigen gevoelens te duiken. Dit moment diende als een helder signaal dat het hoogtijd was om mijn levensmissie serieuzer te nemen en zodat ik een groter aantal mensen kon bereiken.

Ik bleef mijn gevoel volgen en vervolledigde de training "Word Levens- en Zielsmissie Coach" bij Aykohuis. Ik leerde meer over hoe ik mezelf naar buiten kon brengen. Dit verruimde mijn netwerk met als gevolg nieuwe mogelijkheden. Ik deed mee als online trainer in e-festivals en gaf online sessies. Tevens engageerde ik me om events te helpen organiseren waarbij ik ook deel uitmaakte van het programma met mijn eigen aanbod. Daar, tijdens het event 'Inner Power' leerde ik Dennis kennen. Hij werd gevraagd om zijn persoonlijke en zakelijke levensinzichten met anderen te delen en leerde deelnemers hoe ze hun intuïtieve vaardigheden kunnen ontdekken; onder andere via het leren zien van hun eigen aura en die van anderen. Deze "toevallige ontmoeting" werd meer dan ik zag aankomen. Zowel zijn zelfzekerheid als de manier waarop hij met mensen omging was zo compleet anders. Ik zag dat mensen zich bij hem veilig voelden, zelfs terwijl hij hun confronteerde met zichzelf in, zowel hun sterke als hun zwakke kanten. Net dat maakte me benieuwd en omdat ik zijn zelfzekerheid voelde en zijn practice what you preach bewonderde vroeg ik me af of hij mij vooruit kon helpen in mijn zelfzekerheid en daadkrachtiger te zijn. Ik voelde dat Dennis een positieve invloed op mijn leven zou hebben en nam daarom de beslissing om bij hem een traject te volgen. Tijdens dit traject leerde ik om al mijn bestaande overtuigingen in twijfel te trekken, alles wat niet effectief was overboord te gooien en mijn authentieke zelf te omarmen, met nieuwe mogelijkheden die ik voorheen niet voor mogelijk had gehouden. Het resultaat was een transformatie waarbij ik zelfverzekerder, sneller, vaardiger en krachtiger werd.Met hernieuwd zelfvertrouwen zette ik in 2022 de stap om mijn deeltijdse baan in de sociale sector definitief achter me te laten en begon ik aan een nieuwe fase in mijn leven.


Dankzij onze perfecte complementariteit, hebben Dennis en ik besloten onze krachten te bundelen en gezamenlijk onze inspanningen te richten op het organiseren van individuele trajecten en activiteiten voor het bijeenbrengen van gelijkgestemden, om zo een sterke gemeenschap te vormen waarin verbondenheid en samenzijn worden gekoesterd.Therapie, Coaching, training zelfzekerheid en het bereiken van financiële zekerheid
Training voor zelfzekerheid en financiële vrijheid


Nu begeleid ik mensen in zowel hun werk als hun persoonlijke leven. Hun toewijding vervult me met enthousiasme terwijl ik hen ondersteun in hun zoektocht naar meer voldoening door hen te leren luisteren naar hun gevoelens. Op die manier begrijpen ze de boodschap en kunnen ze hun innerlijke kompas volgen naar zelfvertrouwen, zelfleiderschap en meer succes.


Lig jij 's nachts wakker van het gevoel dat het tijd is voor verandering?

Wil je een nieuwe start maken, maar weet je niet hoe?

Voel je dat het tijd is voor iets nieuws of dat er meer in je zit maar toch komt het er niet uit?


Maak je geen zorgen, als jij benieuwd bent en jouw eigen mogelijkheden en groeipotentieel wil ontdekken, sta ik klaar om je te begeleiden naar jouw nieuwe toekomst.

Samen werken we aan het vergroten van jouw zelfvertrouwen, het ervaren van innerlijke rust en verhogen we je focus voor het behalen van je nieuwe doelen.

Zo bereiken we emotionele balans en echte verbeteringen in jouw leven.VDAB SYLVIA VANDE BROEK loopbaancheques
Verhoging van Zelfwaarde & loopbaanbegeleiding voor leuker werk met een hoger inkomenDus wil je meer voldoening halen uit wat je doet?

Boek dan nu jouw intro-groeisessie en laten we samen aan de slag gaan om jouw nieuwe begin vorm te geven. Ik ondersteun je graag tijdens jouw reis naar groei en vervulling.


Kijk via Alles over loopbaancheques | VDAB of je in aanmerking komt voor loopbaancheques en contacteer me voor een kennismaking of boek een Intro-Groeisessie.


Sylvia Vande Broek

Loopbaanbegeleider Emotions & Mindset Trainer
Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page